En Yeniler
Yükleniyoor...

Türkiye, Dünya’da Tünel Açma Makinesi Üreten 8 Ülkeden Birisi Oldu


Türkiye, Dünya’da Tünel Açma Makinesi Üreten 8 Ülkeden Birisi Oldu

Türkiye’nin İlk Tünel Açma Makinesi

E-Berk Makine ve Metalurji firması, aslında 1993 yılından bu yana uluslararası Tünel Açma Makinalarına (TBM) yönelik yedek parça sağlayıcısı olarak çalışmaktadır. Üretimi yapılmakta olan TBM yedek parçalarının, mekanik özelliklerini geliştirmek amacı ile mukavemet, darbe dayanımı ve teknik özelliklerini geliştirici çalışmalarını kendi bünyesindeki ısıl işlem tesislerinde yapan firma, buradan edindiği bilgilerle bir ilke imza attı.







Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye’nin ilk yerli tünel açma makinesinin tanıtımı için yapılan törende makinenin üretiminde verilen desteği ve nerelerde kullanılacağını açıkladı; “Şimdi hedefimiz İstanbul‘da yapacağımız 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli’nde 16,8 metre çapında tünel delme makinesi kullanmak. Bunları her projede özel olarak sipariş etmek zorundasınız. Tünelin çapı ve zeminin yapısı gereği özel olarak imal ettiriyorsunuz. Bugün dünyanın 8. tünel delme makinesi üreten ülkesi haline geldik.”

Üretilen yerli tünel açma makinesinin teknik özellikleri olarak çapı 3,25 metre, boyu ise 92 metre olarak karşımıza çıkmaktadır. 175 ton ağırlığında ve 800 KVA gücünde olan yerli tünel açma makinesi Tekirdağ’da Ergene Derin Deşarj Tünel ve Arıtma Projesi’nde kullanılacak.















Benzer Aramalar: tünel , tünel açma makinesi , Türkiye

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız değerlidir , en kısa sürede dönüş yapılacaktır.