En Yeniler
Yükleniyoor...

13 Sayısının Uğursuzluğu

13 Sayısının Uğursuzluğu


    Sene olmuş 2016 bu kadar gelişmeler görülüyorken batıl inançlar hala devam eder mi diyebilirsiniz.Ama çoğu insanın 13 sayısının uğursuzluk getireceğine inanmaları hala devam etmektedir.Mesela bir oda da eğer 13 kişi varsa bunun uğursuzluk getireceğine inanılır.Ya da bir akşam yemeğinde masada oturanların sayısı 13 olunca birçok insan tedirgin oluyor.Hatta bununla kalmayıp çoğu otellerde 13. kat yoktur.Ya 12A diye geçiyor yada direk olarak 14 e atlanıyor.Oda numaraları da aynı şekilde 13 sayısı kullanılmamaktadır.Peki çoğu insanın bu kadar korktuğu 13 sayısının uğursuzluğu olduğuna inanılan batıl inanç nereden gelmektedir.

    Hz. İsa'nın çarmığa gerilmesi bir ihanet olayının sonucudur.Hz. İsa'nın son akşam yemeğinde kendisi dahil olmak üzere 13 kişi vardı.Ve bu akşam yemeğinde 13. kişi olan Hz. İsa'nın havarilerinden olan Yahuda büyük bir ihanetle Hz. İsa'yı çarmığa gerdirmiş ve bu elim olay sonucunda ölmüştür.Ancak 13 sayısının uğursuzluğu daha eskilere dayanmaktadır.






    Yunan mitolojisine göre Tanrı Odin kendi sarayında ölen kahramanları için bir yemek düzenlenmiştir.Bu yemeği düzenleyen Tanrı Odin'in oğlu Baldurdur.Yemek sırasında toplam da masa da 12 kişi varken bir davetsiz misafir kötü ruhlu biri yemeğe katıldıktan sonra Baldur'u öldürmüş ve bu yemekte de sonuç olarak 13 kişinin olduğu görülmektedir.


    Bu olayların üzerinden uzun seneler geçmesine rağmen hala 13 le alakalı bir çok batıl inanış bulunmaktadır.Ancak müslüman olan insanlar bu batıl inanca pek itibar etmemektedir.

Bizi Facebookdan takip etmek için www.facebook.com/bilgikumbarasiblog adresine girebilirsiniz


Benzer Aramalar:the death of baldor,13 sayısının uğursuzluğu,Tanrı Odin,Hz. İsa'nın çarmıha gerilmesi,13 sayısının laneti,Hz. İsa'nın Havarileri,Yahuda kimdir,

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız değerlidir , en kısa sürede dönüş yapılacaktır.