En Yeniler
Yükleniyoor...

Ayakkabı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir ?

Ayakkabı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir ?

Çok beğenerek aldığımız ayakkabılar,  ciddi sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Çünkü, ayak ve bacak sorunlarının çoğu ayakkabı seçimlerinden kaynaklanmaktadır.

İşte, ayakkabı seçerken dikkat edilmesi gerekenler ;





Ayakkabı seçerken modeldense ayakkabının rahatlığı ve doğal malzemelerden üretilmesi çok önemlidir. Bunun yanı sıra, çalışma koşullarınızı da düşünmelisiniz. Gün içinde çok ayakta kalmak, araba kullanmak, oturarak çalışmak ayakkabı seçimlerinde bir kriter olmalıdır. Dar kalıplı, sivri burunlu ve yüksek topuklu, topuğu olmayan ayakkabılar ciddi sorun yaratan ayakkabı modelleridir.

Ayakkabı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir ?

Yüksek topuklu ve sivri burunlu ayakkabı giyenlerde ayak baş parmağı dışa doğru veya yandan kemik çıkması gibi şekil değiştirir. Bu tarz ayakkabılar yüzünden, nasır oluşumu, kemik çıkması, baş parmağın şekil değiştirmesi sorunları ile hekime başvurulur. Çünkü hepsi ağrılıdır üstelik ilerlemesi halinde parmaklarda kireçlenmeler oluşur. Bu noktadan sonra cerrahi operasyon kaçınılmaz olabilir.

Doğru seçilmemiş bir ayakkabı tırnak batması sorunu da doğurur. Enfeksiyonlanan tırnak, şişme ve akıntılar yapabilir. Bu kemik iltihabına kadar varabilir. Sonuç olarak yanlış bir ayakkabı seçimi nedeni ile tırnağınızdan ve ayak kemiklerinizden cerrahi operasyonlar geçirmek zorunda olabilirsiniz.

Ayakkabı satın alırken mutlaka akşam üzeri alın. Ayaklar gün içinde şişmektedir bu nedenle aldığınız ayakkabı şişen ayaklar ile uyumlu olmalıdır.  Topuk yüksekliği 2.5-3 cm.’i geçmemelidir.  Ayak kavislerinize tam oturmalıdır. Ayak baş parmağınız içinde kıvrılmamalıdır. Ayağınız tam hava almalıdır. Ayağınıza tam uyan numara tercih edilmelidir.


Benzer Aramalar: ayakkabı , ayakkabı seçimi , ayakkabı alırken dikkat edilmesi gerekenler , ayakkabı seçimi

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız değerlidir , en kısa sürede dönüş yapılacaktır.