En Yeniler
Yükleniyoor...

Google'da Arama Yapmanın En Etkili 10 Yöntemi

Google'da Arama Yapmanın En Etkili 10 Yöntemi


Gelişmiş teknolojilerin yaygınlaştığı bu dönemde yüksek hızlı internet bağlantıları sayesinde neredeyse istediğimiz her konuda değişik bilgiye kolayca ulaşabiliyoruz. Sadece birkaç dakika içinde, en lezzetli pasta tariflerini bulabilir veya dalga-parçacık ikiliği teorisi hakkında her şeyi öğrenebiliriz.




Ancak çoğu zaman, ihtiyacımız olan bilgiyi elde etmek için çok geniş bir bilgi yığınını gözden geçirmek zorundayız ve bu süre dakikalardan saatlere varabilir. İşte bu yüzden, aradığınız kıymetli bilgiyi birkaç tıklamayla bulmanıza yardımcı olmak için Google'da arama yapmanın en etkili yöntemlerinin bir listesini sizinle paylaşıyoruz.

1. '' |'' (or) ifadesi


Bazen, aramaya başlamak için gereken bilgileri veya adı doğru bir şekilde hatırladığımızdan emin olamıyoruz. Ancak bu durum bir problem olmak zorunda değil! Aradığınız şeyin birkaç potansiyel varyasyonunu girip "|" simgesini yazarak ayırın. Bu sembol yerine "or" kullanabilirsiniz. En mantıklı sonucu seçerek aramanıza başlayabilirsiniz.

google arama yöntemleri


2. Eş anlamlı kelimeleri kullanarak arama


Dilimiz eşanlamlı kelimeler açısından çok zengin bir dil. Bu zenginlik, çevrimiçi araştırma yaparken çok kullanışlı olabilir. Belirli bir cümleyi içeren web sitelerini değil de istediğiniz konuyu içeren  web sitelerini bulmak istiyorsanız "~" simgesini aramanıza ekleyin.
Örneğin, "sağlıklı ~ yemek" terimini ararsanız, sağlıklı yemek yeme ilkeleri, yemek tarifleri ve sağlıklı beslenme seçenekleri hakkında sonuçlar elde edersiniz.

google arama yöntemleri

3. Web sitelerinin içinde arama


Bazen bir web sitesinde ilginç bir makaleyi okuyup, sonradan arkadaşlarımızla paylaşmak veya kendimiz tekrar okumak isteyebiliyoruz. İstenilen bilgiyi bulmanın en kolay yolu web sitesinde arama yapmaktır. Bunu yapmak için, sitenin adresini yazın, daha sonra makaleden anahtar sözcük veya tümcecik yazın; istediğiniz makale ilk sıralarda karşınızda olacak.

googleda nasıl arama yapılır

4. Yıldız işaretinin gücü


Kurnaz belleklerimiz, aradığımız şeyi bulmak için ihtiyacımız olan bir anahtar sözcüğü, cümleyi veya numarayı bizden gizliyorsa, "*" sembolünün gücüne sığınabiliriz. Bu simgeyi hatırlayamadığınız kelime / cümlelerin yerine kullanıp aradığınız sonuçları listeleyebilirsiniz.

googleda nasıl arama yapılır


5. Google arama motorunu sözlük gibi kullanmak


Anlamını öğrenmek istediğiniz herhangi bir kelimeyi ''define:'' yazdıktan hemen sonra eklerseniz Google arama sonuçları bir sözlüğe dönüşecek ve kelimenin anlamlarını listeleyecektir.

googleda nasıl arama yapılır


6. Bir zaman zarfı kullanma


Bazen belirli bir süre boyunca meydana gelen olaylarla bulmak isteyebiliriz. Bunu yapmak için, tarihler arasında üç nokta yardımıyla arama sorgunuza bir zaman çerçevesi ekleyebilirsiniz. Örneğin, 2005 ve 2015 arasındaki dolar hareketleri hakkında bilgi edinmek istiyorsak şunu yazabiliriz: dolar hareketleri 2005...2015

googleda nasıl arama yapılır


7. Bir başlık veya URL arama


Anahtar kelimeleri veya bir makalenin adını bulmak için aralarında boşluk bırakmadan arama teriminin önünde "intitle:" yazın. Bir URL'den kelimeleri bulmak için "inurl:" terimini kullanın.

arama yöntemleri


8. Benzer web sitelerini bulma


Gerçekten istediğiniz gibi bir içerik bulduysanız ve benzer web sitelerini bulmak istiyorsanız, aralarında boşluk bırakmadan "related:" yazıp sitenin adresini yazın.

arama yöntemleri


9. Tam İfadeler


Arama terimini tırnak işareti içine koymak, belirli bir şeyi ve tam olarak yazmış olduğunuz sırada bulmanın en basit ve en etkili yoludur. 

arama yöntemleri


10. Önemsiz arama kelimeleri



Önemsiz arama sözcüklerini sorgunuzdan kaldırmak için her birinden önce bir eksi sembolü yazmanız yeterlidir. Örneğin, cep telefonu almak istiyorsunuz ancak n11.com sonuçlarını aramanızda görmek istemiyorsanız, şöyle yazabilirsiniz: cep telefonu -n11

arama yöntemleri



Benzer Aramalar: google , google araması , google da arama yapmak , google da arama yapmanın kolay yolları , google da etkili arama yapmak , google da arama , kolay arama , internette arama , internette kolay arama

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız değerlidir , en kısa sürede dönüş yapılacaktır.