En Yeniler
Yükleniyoor...

KUYUCAKLI YUSUF-Ayşe Seda Koçak



KUYUCAKLI YUSUF

KUYUCAKLI YUSUF-Ayşe Seda Koçak


Sabahattin Ali’nin en bilinen eserlerinden biri olan Kuyucaklı Yusuf ile karşınızdayım. Kürk Mantolu Madonna en bilinen ve en çok okunan kitabı olmakla beraber ben Kuyucaklı Yusuf’un daha etkileyici olduğunu düşünüyorum. Hem olay hem de üslup açısından. Kitapta yer alan her bir karakter yaratılırken uzun uzun düşünülmüş ve sanki gerçek hayattan alınmış gibi bir izlenim vermektedir.



Başlangıç fazlasıyla trajiktir. Ben çocuk travmalarına, dramlarına yeterince dayanamazken Yusuf’un gözünün önünde anne ve babasının öldürülüp daha sonra onların başında sabahlaması, parmağının koptuğunun bile farkında olmaması gerçekten kitabın sonunu merak etmek için büyük bir sebepti.

Yusuf’u bağrına basan, çocuğu yerine koyan, kızına abi yapan koca yürekli kaymakam ve kendini bilmez, özenti karısı daha sonra hikayeye daha da heyecan kattı. Yusuf küçük Muazzez’e abi olurken, onu koruyup kollarken kader ağlarını örmüştü çoktan. Nereden bilebilirdi günün birinden birbirlerine aşık olup evleneceklerini. Kaymakamın ölümünden sonra işler sarpa sardı ve Muazzez annesinin aklına uyup kötü bir yola girdi.

Son bölümlerinde o kadar fazla yapma Muazzez etme Muazzez dedim ki, heyecandan sayfaları hızlı hızlı okuyuşum ve bir süre etkisinden kurtulamayışım… kitap edebiyatın temek taşlarından biri olmayı sonuna kadar hak etmiş. Sabahattin Ali’nin her bir eseri aynı etkiyi yaratmaya devam edecek sanırım.

Kitabın sonu başlangıcı gibi trajik bir şekilde bitiyor. Yusuf’un yerinde olmayı kimse istemezdi. Hayatta bir elin parmaklarını geçmeyecek sevdiğin olacak ve kara toprak elinden bir bir alacak.
Kesinlikle okunması gereken bir eserdir.

Şimdiden iyi okumalar:)

instagram hesabım için www.instagram.com/aysesedak


 

Benzer Aramalar:sabahattinali,kuyucaklıyusuf,kitapkurdu,kitapaşkı,kitaptavsiyesi,kitapkurdu,öğretmenokuyor,okumaknegüzel,kitaplarımiokumahalleri,bookstagram,blogger

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız değerlidir , en kısa sürede dönüş yapılacaktır.