En Yeniler
Yükleniyoor...

Dünya'nın En Uzun Savaşı

Dünya'nın En Uzun Savaşı


    1337 yılında İngiltere tahtında oturan III. Edward, aslında Fransız krallığının başında bulunan hanedan dan geldiğini ve Fransız tahtının kendi hakkı olduğunu iddia etmesiyle Fransa'ya karşı "Yüzyıl Savaşları" nı başlatmıştır.Bu savaş tam olarak 116 yıl sürmektedir.Savaşın başlangıcı Crecy bölgesinde gerçekleşti ve İngilizler Fransızları büyük bir bozguna uğrattı.Büyük Yay adını verdikleri silahları kullanan İngiliz ordusu Fransız ordusuna karşı ilk galibiyetini almıştı.Bu savaştan yaklaşık 1 sene sonra tüm Avrupa'yı saran veba hastalığı birçok kişinin ölümüne sebep oldu ancak Yüzyıl Savaşları buna rağmen devam etti.

III. EDWARD


   Bu yıllarda Fransa'nın kuzeyinde bir köyünde yaşayan 17 yaşında ki bir kız (Jeanne D'arc), rüyasında Fransız kralı VII. Charles'ın kendisine bir ordu verdiğini ve İngiliz baskısını yendiğini gördüğünü herkese anlatmaya başladı.Buna kayıtsız kalamayan Fransa Kralı 1429 yılında Fransız ordusunun başına geçerek İngiliz kuşatması altında bulunan birçok Fransız köyünü kurtararak büyük bir zafer aldı.

JEANNE D'ARC


     Fransız Kralı VII. Charles verdiği sözden dönerek ordusunu geri çekince Burgundi ordusu bu gencecik kızı tutsak ederek İngilizlere teslim etti.İngilizler ise göstermelik bir mahkemeyle onun büyücü olduğunu tüm insanlara duyurup idama mahkum etti.Jeanne D'arc adlı bu gencecik kızımız kralının sözünden dönmesi o kadar kazandığı zafere rağmen 30 Mayıs 1345 yılında İngiliz Hükümeti tarafından 19 yaşında diri diri yakılmıştır.

FRANSA KRALI VII. CHARLES



Benzer Aramalar:Fransa Kralı,7. Charles,İngiliz Kralı,III. Edward,Jeanne D'arc,Yüzyıl Savaşları,116 yıl süren savaş,Avrupadaki veba hastalığı,Crecy Bölgesi

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız değerlidir , en kısa sürede dönüş yapılacaktır.