En Yeniler
Yükleniyoor...

Doğal Gazda Az Yakarak Nasıl Çok Isınılır ?

Doğal Gazda Az Yakarak Nasıl Çok Isınılır ?

Doğal Gazda Az Yakarak Nasıl Çok Isınılır ?
Doğal Gazda Az Yakarak Nasıl Çok Isınılır ?

Kış kapıda geliyor , haliyle petekleri yakmanın zamanı da geldi.Ama petekleri yakarken , faturanın da cebimizi yakmaması için izleyeceğimiz bazı yollar ile doğal gaz faturamızı düşürebiliriz. Böylelikle verdiğimiz para ile daha çok ısınabiliriz. Veya başka bir deyiş ile ; aynı ısınma için daha az ödeyebiliriz 😀



Aşağıda maddeler halinde değineceğim fakat biraz daha yazmak istiyorum bu konu hakkında.Petekli ısıtmalar da kombi içerisinde ısınan su peteklere ulaşır. Ve ısınan su petekleri ısıtır. Isınan petekler oda içerisinde bir hava akımı oluşturur. Soğuk hava alttan peteklere girerken , üstünden ısınarak çıkar. Evet peteklerin ısıtması bu kadar basittir. Aslında bu kadar basit değildir de , ısıtmanın büyük bir kısmını bu şekilde yaparlar.




Bu yüzden , petek içerisindeki suyun temizliği önemlidir. Kirlenen , kireçlenen su daha geç ısınacak ve kombimizde daha fazla gaz yakmak zorunda kalacaktır. Bu yüzden petek temizliğinize özen gösteriniz.

Doğal Gaz Kullanımın da Nasıl Tasarruf Edilir ?

Biliyorum yukarıda çok konuştum ve çoğunuz o kısmı okumadınız bile 😂 Neyse geçiyorum önemli kısıma.

  • Duvar yalıtımları yapılmalıdır : Evinizin dış duvarlarına yapılan yalıtım ısı kaybını ( ısının evden dışarı çıkmasını ) engelleyecektir. Böylelikle eviniz daha uzun sürede soğuyacaktır. Buda faturanızı etkileyecektir. Yatılım için harcanan para 2-5 yıl içerisinde ısı giderinden amorti edilebilir.
  • Kombi bakımları düzenli olarak yapılmalıdır : Kombiniz kış boyunca nereyse aralıksız olarak çalışır. Ve bu çalışma periyodu da kombinizin verimini düşürür. Düzenli olarak yapılan bakım kombinin daha fazla tasarruflu çalışmasını sağlar. Ve faturanız daha düşük gelir.
  • Çatı yalıtımı yapılmalıdır : En üst katta oturuyorsanız. Çatı katı yalıtımı en az 100 milimetre kalınlığında yapılmalıdır. Isı kaybını düşürerek , tasarruf sağlar.
  • Pencerelerde Çift Cam Kullanılmalıdır : Isı kaybını azaltır. Ayrıca ses yalıtımı da sağladığı için evin içerisinde daha rahat edersiniz.
  • Radyatörlerin önü ve üzerine eşya konulmamalıdır : Radyatörlerin önüne ve üzerine eşya koymak hava akımını engeller. Ayrıca ışınım ile ısıtma miktarını minimum'a düşürür. Daha fazla gaz yakmak zorunda kalırsınız.
  • Perdelere dikkat : Perdeleri , radyatörün üzerine düşmeyecek şekilde ayarlamak gerekir.
  • Pencere ve dışarı açılan kapılar yalıtılmalıdır : Eski pencereler ve dışarıdan içeriye hava girmesini sağlayan dış kapılar. Uygun sünger , slikon , macun gibi malzemeler ile yalıtılmalıdır. Gider masraflarını ilk ayda faturanızdan çıkartabilirsiniz 😃
  • Derece aralığını iyi seçin : Oturma odaları için 22 derece , yatak odaları için 20 derece ortam sıcaklığı genel olarak idealdir. Fakat bu derecelerden 1 derece aşağı düşmek aylık yüzde 7 tasarruf sağlar. Derece ayarı için termostat kullanılabilir.
  • Kombiler sürekli açılıp kapatılmamalıdır : Kombinizi sürekli açıp kapatmak önerilen bir durum değildir. Uzun süre kapalı kaldığında oda duvarları ve içerideki eşyalar soğuyacaktır. Tekrar kombi yaktığınızda bu eşyaları ve duvarları ısıtmak içinde extra gaz yakmanız gerekecektir. Bunu yerine kısa süreli evden ayrıldığınız kombinizi bir kaç derece düşürerek bırakmanız size kazanç sağlatacaktır. Eğer ki günde 8 saatten fazla evde bulunmayacaksanız kombinizi kapatmak fayda sağlar.



Benden bu kadar 😃 eğer sizinde kombi de tasarruf etmek için bir öneriniz var ise. Lütfen yorum bölümüne yorumunuzu bırakınız.

Sağdan facebook sayfamızı'da beğenebilirsiniz


Benzer Aramalar: Tasarruf , gaz farurasını düşürmek , uzuca ısınmak , gaz faturasında tasarruf , faturada kazanç sağlamak , kombi bakımı , kombi kapatılmalımı , doğal gazı açıp kapatmak ,

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız değerlidir , en kısa sürede dönüş yapılacaktır.