En Yeniler
Yükleniyoor...

Tortilla Ekmeği Nedir ?

Tortilla Ekmeği Nedir ?
Tortilla Ekmeği Nedir ?

Tortilla Ekmeği Nedir ?

Tortilla ispanyolcadan gelen bir kelimedir. Turtacık anlamına gelir.

Tortilla ekmeği , Meksika ve Orta Amerika ' da bolca tüketilen bir ekmek türüdür. Tortilla ekmeği mayasız , ince ve yassı bir görünüme sahiptir. Mısır unu veya beyaz un ile yapılabilir.

Bu ekmek türü , Avrupalıların Amerika ' ya varmasından öncesine dayanır.  İspanyol mayasız keklerine benzediği için ' tortilla ' ismi verilmiştir.

Beyaz unlardan yapılan tortilla ekmeği , Meksika'nın mısır yetiştirmeye uygun olmadığı için , bu bölgede çıkmıştır.




BONUS

Tortilla Ekmek Yapımı İçin Tarif

Malzemeler


  • 1.5 su bardağı un
  • yarım su bardağı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • yarım su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz


Yapılışı

Meksikalıların ünlü ekmeği diğer adıyla bizim lavaş ekmeğimiz. Tortilla tarifinde 1 su bardağı mısır unu, 1 su bardağı normal un, tuz ve su kullanılıyor. İkisini de denedim, tarifte yazdığım ölçüler daha güzel oldu diyebilirim. Karıştırma kabımızın içerisine yoğurt, tuz, mısır unumuzu ve ılık suyumuzu koyup yavaş yavaş normal unumuzu ekliyoruz. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. 30 dk dinlenmeye bırakıyoruz. Daha sonra teflon tavamızı ocağımızın orta bölümüne alıyoruz hamurumuzdan ceviz büyüklüğünden biraz büyük bezeler alıp unladığımız tezgahımız da oklava veya merdane ile ince olacak şekilde servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Orta ateşte ısınan tavamızda iki tarafı da iyice kızarana kadar pişiriyoruz.





Benzer Aramalar: tortilla ekmeği , tortilla ekmeği nedir , tortilla ekmeği nasıl yapılır

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız değerlidir , en kısa sürede dönüş yapılacaktır.