En Yeniler
Yükleniyoor...

İnsanlar Yüzerken Terler Mi?


İnsanlar Yüzerken Terler Mi?


     Yaz mevsiminden nefret etmemizin sebeplerinden birisi de terlemedir.Yoksa hava açık mis gibi deniz,kum,güneş oh daha ne olsun.Ama gel gelelim ki bir ortam da bizi bir anda rezil edecek, kendimizin bile dayanamayacağı o ter kokusu...Parfümlerin, deadorantların bile fayda etmediği bu yaz aylarında eminim çoğumuz bu konudan muzdariptir.



    Peki insanlar neden terler? Aslında cevap çok basit.Bir kişi hareket ettiği anda metabolizmasında açığa çıkan enerjinin ve ısının bir kısmını dışarı atması gerekir.Bu da ter bezlerimizin hareketi ile mümkündür.İnsanlar sadece yaz aylarında değil kış aylarında da terler fakat havanın soğukluğundan dolayı bunun farkına varamayız.

İnsanlar Yüzerken Terler Mi?
İnsanlar Yüzerken Terler Mi?


   Gelelim asıl konumuza İnsanlar Yüzerken Terler mi? Terler kardeşim.İnsanlar aslında her zaman terler fakat bunların çoğunun farkına varmayız.Su içerisinde yüzerken hareket ettiğimizden dolayı metabolizmamız daha hızlı çalışır ve besinlerden ortaya çıkan ısı ve enerji vücudumuzun dışından atılması gerekir.Ancak suyun sıcaklığından dolayı bunu fark etmez ve suyun içinde terlemediğimizi sanarız ama bu yanlış bir bilgidir.

Bizi Facebook dan da takip edebilirsiniz ? Nasıl mı?

https://www.facebook.com/bilgikumbarasiblog

Benzer Aramalar:insanların terlemesi,suyun içinde terleme,insanlar yüzerken terler mi?

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız değerlidir , en kısa sürede dönüş yapılacaktır.