En Yeniler
Yükleniyoor...

Kış Uykusuna Yatan Bir Hayvan Uyandırılabilir Mi?


Kış Uykusuna Yatan Bir Hayvan Uyandırılabilir Mi?


    Şimdi diyeceksiniz yahu işimiz gücümüz yok kış uykusunda ki hayvanla mı uğraşacağız diye ama bilim insanları bunu da yapmış.Siz sabahları işe giderken,okula giderken erkenden kalkmanın ne demek olduğunu gayet iyi biliyorsunuz.Ya kış uykusuna yatan hayvanlar uyandırılsa ne olur acaba ?

Kış Uykuna Yatan Bir Hayvan Uyandırılabilir Mi?
Kış Uykuna Yatan Bir Hayvan Uyandırılabilir Mi?


    Sorumuzun cevabına geçmeden önce kış uykusuna yatan bir hayvan nasıl olur onu irdeleyelim.Kış uykusuna yatmış bir hayvan bitkisel hayatta gibi vücut sıcaklığını 2 C'ye kadar düşürerek derin bir uykuya dalar.Besinini nereden karşılıyor derseniz kış uykusuna yatmadan önce depolamış olduğu vücudunda ki yağlardan azar azar yakarak kış uykusuna devam etmektedir.



   Peki kış uykusunda ki hayvan uyandırılabilir mi? Evet uyandırılır ancak uyandırılma sonrasında hayvanda fizyolojik piskolojik sorunlar görülmüştür.Siz siz olun sakın ha kış uykusunda ki bir hayvanı uyandırmayın.Hele ki bir ayıyı.Kendinizi onun yerine koyun hayvan kendine 3-4 ay yetecek kadar besin depolamış daha ne olsun.Bu yazıyı okuyunca çoğumuzun özendiği hayat ah ah keşke kış uykusuna yata bilsek...

Bizi Facebook dan da takip etmek ister misiniz? Nasıl mı ?

www.facebook.com/bilgikumbarasiblog




Benzer Aramalar: kış uykusu,kış uykusuna yatan hayvanlar,kış uykusu nasıl olur,

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız değerlidir , en kısa sürede dönüş yapılacaktır.