En Yeniler
Yükleniyoor...

Sporcular İçin Kızarmış Tavuk – Tavuk Nasıl Pişirilir?

Sporcular İçin Kızarmış Tavuk – Tavuk Nasıl Pişirilir?

Sporcular İçin Kızarmış Tavuk – Tavuk Nasıl Pişirilir?
Sporcular İçin Kızarmış Tavuk – Tavuk Nasıl Pişirilir?

Tavuk Nasıl Pişirilir?

Kızarmış Tavuk (Yağsız)

Kızarmış tavuk, haşlamaya veya fırında pişirmeye göre biraz daha kalorili olacaktır ancak hiç yağ ilave edilmediğinden diyetiniz veya sporunuz için herhangi bir engel teşkil etmemektedir.


Kızarmış Tavuk Nasıl Yapılır?

Kızarmış Tavuk Nasıl Yapılır ?
Diyetinize daha uygun olması açısından tavuğun göğüs kısmını (daha fazla protein/daha az yağ) ince ince dilimleyerek önceden ısıtılmış teflon (yapışmayan) tavaya koyunuz. (Eğer tavuğu kasaptan alıyorsanız tavuk göğsünü kızartmalık hazırlamasını rica edebilirsiniz.) Kızarmış tavuk için üzerine herhangi yağ ilave etmenize gerek yoktur, zaten teflon tavada yapışmadan pişecektir. (Daha iyi ve daha çabuk pişmesi için bıçakla üzerine delikler açabilirsiniz)

Tavuk tavaya ilk konulduğu an çok fazla beklemeden çevrilmelidir. Yoksa yapışabilir. 2 taraf da kısa süre bekletildikten sonra tek yüzü pişmesi için bırakılmalıdır. 1-2 dk o şekilde kaldıktan sonra ters çevrilip diğer yüzü pişirilir. Bu şekilde sürekli çevirerek tavuk, ekstra yağ kullanmadan kızartılabilir. Etin 2 yüzü de pişmeye başladığı an kızarmış tavuğunuz hazır demektir. Son durumda tavuğun üzerinde sarı-siyah karışımı izler olacaktır. Üzerine dilediğiniz baharatları koyarak veya yoğurtla birlikte yiyebilirsiniz.












Benzer Aramalar: Sporcu Yemek Tarifleri kızarmış tavuk, tavuk, tavuk nasıl kızartılır, tavuk nasıl pişirilir

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız değerlidir , en kısa sürede dönüş yapılacaktır.