En Yeniler
Yükleniyoor...

ÇAVDAR TARLASINDA ÇOCUKLAR-Ayşe Seda Koçak


ÇAVDAR TARLASINDA ÇOCUKLAR
ÇAVDAR TARLASINDA ÇOCUKLAR-Ayşe Seda Koçak


Herkese merhaba :)

    Modern dönemin başyapıtı olarak adlandırılan '' Çavdar tarlasında Çocuklar'' kitabı yazarın okuduğum ilk kitabı oldu. Geçen yaz adını çok fazla duymaya başlamamla beraber aldım kitabı. Yoğun bir dönemde okumaya başladığım için bitirmem zaman almıştı.
    Diğer adı Gönülçelen olan kitabı J.D Salinger 1941 yılında yazmıştır. Kitap adını başkarakter olan Holden'ın büyüyünce olmak istediği meslekten almıştır.'' Çocukları çavdar tarlasına düşmekten korumak.''




    Kitap, ergenlik dönemini sorunlu geçiren Holden'ın ağzından yatılı okuldan atılmasından sonraki birkaç  günü anlatmaktadır. Kitabın devamı benim için merak konusu olmuştu ancak Holden anlatmak istememiş sanırım :)
   ABD'de lise düzeyinde en çok yasaklanan kitap olmuştur kullanılan üslup ve fazlaca argo kelime içerdiği için. Buna rağmen en çok okutulan kitaptır da.
    Kitabı okuyanlar ergenlik saçmalıkları olduğunu düşünebilir. Ben zekice tespitler yapan, büyürken zorluklar çeken bir gencin öyküsü olduğunu düşünüyorum. Kitabın eğlenceli bir dili var. Okudukça gerçekten genç bir adamın,ergenin, ağzından anlatıldığını daha iyi anlayacaksınız. Kullandığı kelimeler tam olarak Holden' a göre mesela dersten kalmak yerine çakmak, üzülmek yerine inme inmek gibi :)
  Kitapta geçen aforizmalardan da bahsetmeden edemeyeceğim. Neredeyse birkaç sayfada bir karşınıza çıkan bu cümleler bir yerlere not alma isteği uyandıracak derecede iyi :)

''İnsanlar bazen , bir şeyin tümüyle doğru olduğunu sanırlar.''

  Kitapta geçen cümleler arasında en kendime yakın hissettiğim ve belki de en klasikleşen şu cümleyle yazıma son veriyorum.

"Bir kitabı okuyup bitirdiğiniz zaman, bunu yazan keşke çok yakın bir arkadaşım olsaydı da, canım her istediğinde onu telefonla arayıp konuşabilseydim diyorsanız, o kitap bence gerçekten iyidir. Ama öylesi pek bulunmuyor."

İyi okumalar .)

instagram hesabım için @aysesedak





Benzer Aramalar:okuduğumkitaplar,yararlıbilgiler,çavdar tarlasında çocuklar,kitap yorumu,çavdar tarlası,j.d salinger,salinger,kitap kurdu,okuyucu,kitapsever,salinger

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız değerlidir , en kısa sürede dönüş yapılacaktır.