En Yeniler
Yükleniyoor...

KÜÇÜK KARA BALIK-Ayşe Seda Koçak



KÜÇÜK KARA BALIK

Farklı tür ve konularda kitaplar okumaya çalışıyorum. Mesleğinden dolayı sanırım çocuk kitapları özellikle ilgimi çekiyor. Elime geçen tüm  çocuk kitaplarını okumaya çalışırım. Yazılarını, resimlerini, anlatışı incelerim. Bildiğim kadar yorum yapmaya çalışırım. Özellikle tüm dünyada ilgi gören, belli seviyelerden geçmiş, okunması gerekenler diye klasikleşmiş kitaplara da sahip olmak isterim. 





Küçük Kara balık; Küçük Prens kıvamında bir çocuk öyküsü,. Küçük Prens kadar duyulmuş olmasada konusu ve verdiği mesajlar bakımından ondan aşağı kalır yanı yok diyebiliriz :)

Kitap İranlı yazar Samed Behrengi'nin başyapıtıdır. İranda halen yasaklı kitaplar istesinde bulunmakla birlikte Türkiyede de 12 Eylül döneminde yasaklanmıştır. Kitap çizimleriyle de oldukça ilgi çekici bir hal almıştır.

Çocuk kitabı olmanın ötesinde adalet, eşitlik, başkaldırma ve direnebilme kavramlarını sorgulayan başyapıt niteliğinde bir eserdir. Kitap birçok ülkede çevrilmiştir. Uyarlama tiyatroları yazılmıştır.
Küçük Kara Balık dünyanın en '' En devrimci balığı'' olarak adlandırılmaktadır.

 Kitabın konusu; Okyanusun derinliklerinde yaşayan yaşlı bir balığın torunlarına anlattığı öyküde, Küçük kara balığın etrafındaki herkesin tutucu düşüncesine karşı çıkarak okyanusun en sonuna ulaşma çabası, ayrıca yaşamı pahalına tüm zorluklara göğüs gererek diğer balıklara öncü olması anlatılmaktadır.

Kitapta küçük prens' de gördüğümüz hayat dersi nitelikli cümlelerden fazlaca mevcuttur. Birkaç tanesini paylaşmak istiyorum.

''Bir gün nasıl olsa öleceğim. Ölmek önemli değil, önemli olan, yaşamımla da ölümümle de başkaları üzerinde etkili olabilmektir.''

Benim kendi beynim var, düşünebilirim; gözlerim de var görebilirim…”

Siz bu göletten hiç dışarı çıkmıyorsunuz ki… Peki, nasıl oluyor da , bütün dünyadan söz edebiliyorsunuz?”

 Yazıma son verirken 7'den 70'e herkesin okuması gerektiğine inanıyorum kitabı :)

Şimdiden iyi okumalar :) 

( Bu arada fotoğraftaki küçük kuzenim Kerem onu da buradan kocaman öpüyorum teşekkür ederimmmm )

 

İnstagram hesabım için www.instagram.com/aysesedak






Benzer Aramalar:küçük kara balık,kitap yorumu,kitap okumak,samed behrengi,okunan kitaplar, kitap blog,kitap yorumcusu,okur,kitap kurdu,kitap sevgisi

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız değerlidir , en kısa sürede dönüş yapılacaktır.