En Yeniler
Yükleniyoor...

Zülfü Livaneli-Konstantiniyye Oteli




Zülfü Livaneli-Konstantiniyye Oteli



Zülfü Livaneli-Konstantiniyye Oteli








       Bir Zülfü Livaneli eseriyle daha karşınızdayım. Kitabın konusu; bir iş adamının ( Ergun Bey ) yabancı ortağıyla yapmış olduğu Konstantiniye Otelinin açılış balosuna katılan konukların hayat hikayeleri yorumlanmakta. Nasıl bu kadar zengin oldular, nasıl bu konuma geldiler, başlarından ne geçti, masada ki kişiler hakkında kısa kısa yazılar yer alıyor. Bir yandan da  İstanbul'un hikayesi anlatılıyor denebilir. Kitabın başında her ne kadar "Bu kitapta geçen karakterler hayal ürünüdür gerçekle bir alakası yoktur." yazıyor olsa da bence kitap da anlatılan bazı kişiler günümüzdeki insanlardan seçili olabileceğini düşünüyorum. Aslında yazar bu kitapla içinden geçen her şeyi yansıtmış. Bir daldan bir dala atlıyor gibi görünse de konuları birbirine bağlamayı ustalıkla halletmiş.




   Kitabın kahramanı kesinlikle Zehra. Ama kitap bir anda öyle bir hal alıyor ki Patron Ergun Beye bir anda Garson Garip e Zehra'nın sevgilisi Emre Karaca'ya yada o otelin açılışı olurken İstanbul da trajik bir olay olmakta ve konu oraya gitmekte. Ama bu kısa kısa hikayeler çok hoşunuza gidecek türde. En azından gerçeklik payları oldukça yüksek.




    Yazarın bu kitabı diğer okuduğum kitaplara göre biraz daha yavan kalmış. Ama yine de okumaya değer. Sonuçta Zülfü Livaneli deyince akan sular duruyor. İyi okumalar :)


 











Benzer Aramalar:zülfü livaneli,konstantiniyye oteli,zülfü livaneli konstantiniyye oteli,konstantiniyye oteli yorum,konstantiniyye oteli pdf,konstantiniyye oteli kitap yorumu,konstantiniyye oteli pdf,konstantiniyye oteli epub,konstantiniyye oteli kahramanları,konstantiniyye oteli özet,konstantiniyye oteli d&r,konstantiniyye oteli kitap yurdu,konstantiniyye oteli alıntılar,konstantiniyye oteli nerede,konstantiniyye oteli zülfü livaneli,konstantiniyye oteli ekşi sözlük,konstantiniyye oteli kitap özeti,konstantiniyye oteli nerede,konstantiniyye oteli oku

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız değerlidir , en kısa sürede dönüş yapılacaktır.