En Yeniler
Yükleniyoor...

Diriliş Ertuğrul Bamsı Öldü mü ?

Trt 1 ekranların Osmanlı Devleti'nin kuruluş yıllarını anlatan dizisi Diriliş Ertuğrul izleyicilerini bu hafta da heyecanlı bir bölüm izledik. Dizide Bamsı Beyrek karakterini canlandıran Nurettin Sönmez diziye veda edecek mi? Bir başka değişle Bamsı ölecek mi?




Bamsı Beyrek Tarihte Ne Zaman Ölüyor? Bamsı Beyrek Dizi de Ölecek  Mi ?

Tarihe göre bamsının henüz ölmemesi gerekiyor. Çünkü tarihi kaynaklara göre bamsı'nın evlendiğini görüyoruz.

Ayrıca Vasilyus askerinden bamsıyı canlı olarak istedi ve ' bana lazım olacak ' ifadesini kullandı. Bu şartlar altında bamsının ölmesini beklemiyorum. Muhtemelen gelecek bölümde bıcak darbesi değil de , bıcağın kabzası ile aldığı darbeyle yere düştüğünü göreceğiz




Eğer Bamsı ölür ve diziden çıkarsa , en önemli karakterlerden birini kaybedecektir.

Bamsı Beyrek - Nurettin Sönmez Kimdir? 

Tarihte Bamsı Beyrek:


Türk, Azeri ve Altay efsanelerinde ismi geçen Bamsı Beyrek yiğit bir Türk Savaşçısı'dır. Dede Korkut hikayelerine de konu olan Bamsı Beyrek, tarihi birçok kitap ve hikayelerde de anlatılmaktadır.

Bamsı Ne Demektir?

Bey Böyrek, Bay Bura, Bey Birye, Beğ Beyreg, Bey Beyrek, Bay Börek, Bağ Böğrek gibi adlarla da bilinmektedir. Atının adı Dengiboz veya Bengibozdur.

Bamsı Beyrek, hikâyelerdeki ana karakter olan Salur Kazan'ın en yakın arkadaşıdır. Ayrıca tüm Oğuz beyleri içinde en yakışıklı dört kişiden biridir. Bamsı Beyrek'in adına Dede Korkut hikâyeleri dışında da rastlanır.

Benzer Aramalar: Bamsı , Bamsı Öldü mü , bamsı ölecek mi , bamsı beyrek ne zaman ölüyor , tarihe göre bamsı , tarihe göre bamsı beyrek , tarihte bamsı ne zaman ölüyor

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız değerlidir , en kısa sürede dönüş yapılacaktır.