En Yeniler
Yükleniyoor...

Savaş Vadisi - Hacksaw Ridge ( Film Yorumu )


Savaş Vadisi - Hacksaw Ridge ( Film Yorumu )


Savaş Vadisi - Hacksaw Ridge ( Film Yorumu )






    Böyle mükemmel bir filmi yorumladığım için çok mutluyum. Filmin konusu ; Gerçek bir hikayeden esinlenilmiştir. Savaşın sadece insan öldürmekten ibaret olmadığını yaralı insanları kurtarmanın da büyük bir sorumluluğunu anlatan bir başyapıt. Babası başka bir savaş da görev almış olan Desmond Doss küçük bir çocukken çok iyi anlaştığı kardeşiyle kavga ederken yanlış bir hamleyle kardeşini neredeyse öldürüyordu. Sonrasında bunun bir daha asla olmaması gerektiğini anlayan Desmond hiçbir şekilde insan öldürmeyeceğini anlamıştır. 2. Dünya Savaşına gönüllü olarak katılan Desmond Savaş Doktoru olarak insanlara yardım edebileceğine inanan ve ordunun verdiği silahı kabul etmeyen biridir. Komutanları ısrarla emirlere itaat edip silah taşıması gerektiğini ve öldürmesi gerektiğini dile getirse de inancı bunu asla kabul etmez ve Savaş da silah kullanmadan yer alır. Ve bir gece de tam 75 yaralıyı kurtararak tarihe geçer. Bu olay 2. Dünya Savaşı'nda yaşanmış gerçek bir olaydır.


Savaş Vadisi - Hacksaw Ridge ( Film Yorumu )




   Beyaz Perde de ki yorumlara baktım ve sözde kendilerini Film Gurmesi olduğunu iddia edenler filmi beğenmemişler. Onlara savaş filminde dökülen kanlar animasyonların iyi olması gibi şeylerin filmin olmazsa olmazlarından olduğunu düşünüyorlar ama yanılıyorlar. Savaş kötü bir şeydir ve insan canını kurtarmakta bunların yanında iyi olan tek şeydir.


    Filmin yönetmeni olan Mel Gibson yine bir başyapıta imza atmıştır. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Benim gibi düşünen insanların bu filmi izledikten sonra farklı bir bakış açısı kazanacağından eminim.











Benzer Aramalar: Film yorumları,Savaş vadisi film yorumu,savaş vadisi mel gibson,savaş vadisi desmond doss,savaş vadisi 2. dünya filmi,savaş vadisi konusu,

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız değerlidir , en kısa sürede dönüş yapılacaktır.