En Yeniler
Yükleniyoor...

2. Dünya Savaşı Almanya-SSCB Savaşları(Bölüm 5)

2. Dünya Savaşı Almanya-SSCB Savaşları(Bölüm 5)


    Adolf Hitler 2. Dünya Savaşının senaryolarını önceden belirlemişti ki 1939 yılında SSCB ile Saldırmazlık Paktı imzalamıştı.Hem Batı'da Avrupa ülkeleriyle hem de Doğu'da SSCB ile aynı anda savaşmasının Almanyayı büyük zarara uğratacağını düşünen Adolf Hitler kazandığı savaşlar sonrasında cesaretlenip SSCB'ye saldırmaya başladı.



    Savaş 22 Haziran 1941'de başladı.Finlandiya,Bulgaristan,Macaristan ve Romanya'da yapılan savaşlarda Almanlar galip geldi.SSCB topraklarına saldırmaya başlayan Almanya Moskova yakınlarına kadar gelmişti.SSCB topraklarının Almanlar için önemi Kafkasya kısmında bulunan zengin petrol yataklarıydı.


    Almanya'nın dezavantajı kışın gelmesiydi.Kış aylarına uygun olmayan kıyafetleri bulunan Alman askerleri buna direnemedi ve SSCB'nin karşı saldırısı başladı.1943 yılında Alman ordusu geri püskürtüldü.Polonya ve Romanya'ya girdi.Bu savaşta milyonlarca vatandaşını kaybeden SSCB 2. Dünya Savaşında en çok kaybı olan ülke oldu.

Bizi Facebookdan takip etmek için www.facebook.com/bilgikumbarasiblog adresine girebilirsiniz



Benzer Aramalar:Adolf Hitler,2. Dünya Savaşı,Second World Wars,Almanya-SSCB savaşları,Kafkasya petrol yatakları,Saldırmazlık Paktı,

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız değerlidir , en kısa sürede dönüş yapılacaktır.