En Yeniler
Yükleniyoor...

Pearl Harbor Baskını ve Amerika'nın 2. Dünya Savaşına Katılması(Bölüm 4)

Pearl Harbor Baskını ve Amerika'nın 2. Dünya Savaşına Katılması(Bölüm 4)


    ABD'nin en çok korktuğu şey Almanya Japonya arasında ki yakınlaşmaydı.ABD normalde tarafsız olacağını her yerde ilan etmişti.Ancak Müttefik Devletlere gizlice yardım ettiği biliniyordu. Japonya'nın Almanya ile yakınlaşmasından sonra Japonya'ya bazı yaptırımlar uygulamaya başladı.Bütün ticari ilişkilerini kesmiş oradan gelen malzemeleri kabul etmemiş ve kendisi de malzeme göndermeyi bırakmıştı.Hem ambargodan dolayı hem de Müttefik Devletlere olan yardımlardan rahatsız olan Japon Hükumet'i 7 Aralık 1941 tarihinde Pearl Harbor Limanında bulunan ABD savaş gemilerine 360 ın üzerindeki savaş uçaklarıyla bombardımana başlamıştı.



    Bu saldırıyı Japonya Birleşik Donanması Komutanı Amiral Yamamoto İsoroku yönetiyordu.Bu bombardıman sonrasında ABD hükumetinin "Virginia" "Arizona" "West Virginia" gemileri tamamen batırıldı."Maryland" "Pennsylvania" "Neroda" "Tennessee" adlı gemilerde ağır hasar aldı.Bu olay sonrasında ABD Hükumeti 8 Aralık 1941 günü Japonya'ya savaş ilan ettiğini açıkladı.

    Japon uçakları Pearl Harbor baskınından sonra Filipin Adalarına saldırdı.General Douglas Macarthur'un birlikleri yenildiler ve ABD askerleri bu bölgeyi terk etmek zorunda kaldı.Japonya'nın buralarda kazanmış olduğu topraklar Güneydoğu Asya'nın deniz ticaretini denetleyen adaları ele geçirmiş oldu ve savaşa farklı boyutlar kazandırdı.

Yamamoto İsoroku 

Bizi Facebookdan takip etmek için www.facebook.com/bilgikumbarasiblog adresine girebilirsiniz
    


Benzer Aramalar: 2. dünya savaşı,pearl harbor baskını,japon intihar uçakları,yamamoto isaroku,general douglas macarthur,2.dünya savaşı filipinler işgali,Japonya birleşik donanması,Pearl harbor limanı,2.dünya savaşı abd savaşa girme nedenleri,abd 2. dünya savaşı

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız değerlidir , en kısa sürede dönüş yapılacaktır.