En Yeniler
Yükleniyoor...

2. Dünya Savaşının Bitimi ve Sonuçları(Bölüm 6)

2. Dünya Savaşının Bitimi ve Sonuçları(Bölüm 6)



    Başlangıçta her şey Müttefik Devletler olan Almanya,İtalya ve Japonya'nın lehine devam ediyordu.Ancak ABD'nin savaşa girmiş olması savaşın kaderini değiştirmiş ve Mihver Devletlerinin lehine dönmeye başlamıştı.Almanya teslim olmuş ancak Japonya direnmeye devam ediyordu.ABD ile Japonya arasında özellikle Kuzey Afrika,Mançurya ve bir çok yerde savaşlar sürmüştür.

Hiroşima ve Nagasaki
Resim yazısı ekle



    ABD Başkanı Truman Japonya'nın tamamını etkisiz hale getirmek ve savaşı bitirmek için Atom Bombası kullanacağını açıkladı.Ve Kara Gün diye söz etmek istediğim 6 Ağustos 1945 ve 8 Ağustos 1945 tarihlerinde Hiroşima ve Nagasaki'ye Atom Bombası atıldı.Binlerce kişinin ölmesine sebep olan bu saldırı sonrasında SSCB Mançurya ve Koreyi işgal etti.Japonya 2 Eylül 1945 tarihinde teslim olduğunu açıkladı ve 2. Dünya Savaşı sona erdi.


2. Dünya Savaşının Sonuçları


    Her savaşın bir nedeni olduğu kadar sonucu da oluyor.Ancak bu sonuçlar o kadar kötüydü ki biraz bahsedeyim.Hiroşima ve Nagasaki de atılan atom bombası sonrası çoğu insan radyasyondan kaynaklı olarak sakat kaldı yada çocukları torunları radyasyon etkisinden dolayı sakat çocuklar dünyaya getirdi.Birçok yerli halk savaşın daha ne demek olduğunu bilmemesine rağmen hiç bilmediği tanımadığı ülkelerin askerlerinin kendi topraklarında savaştığına şahit oldu ve yine olan birçok masum insana oldu.Şayet 1933 yılında Adolf Hitler seçilmemiş olsaydı belki de şu anda farklı bir güç dengelerinin olduğunu görecektik.Bu savaş ya hiç olmayacaktı yada daha büyüğüyle şu anda uğraşıyor olacaktık.Gerçi insanların maymun iştahlılığı hakimiyet kurma isteği hiç bitmeyeceği gibi hala şu anda da savaşlar sürmekte.Sonuçları çok basit ülkenin başındaki insanın iki dudağından çıkan bir kelime yüzünden yada yanlış politikaları yüzünden birçok masum insan öldü.

Bizi Facebook dan takip etmek için www.facebook.com/bilgikumbarasiblog adresine tıklamanız yeterli.




Benzer Aramalar: 2. dünya savaşı sonuçları,hiroşima,nagasaki,kara gün,abd başkanı truman,atom bombası,japonya felaketi,SSCB,adolf hitler

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız değerlidir , en kısa sürede dönüş yapılacaktır.