En Yeniler
Yükleniyoor...

2. Dünya Savaşı'nın Avrupada ki Etkileri (Bölüm 2)

2. Dünya Savaşının Avrupa da ki Etkileri (Bölüm 2)


    2. Dünya Savaşı başladıktan sonra Avrupa da yankı uyandıracak gelişmeler oldu.İngiltere ve Fransa'nın Almanya'ya savaş ilan etmesinin ardından Güney Afrika,Kanada ve Avusturya gibi küçük çaplı ülkeler her ne kadar etkin bir biçimde savaşın içinde bulunmasalar da İngiltere ve Fransa'nın yanında yer aldıklarını açıkladılar.(Komşu da pişer Bize de düşer hesabı)



    Almanya'nın Polonyayı işgali sırasında hiçbir devlet Polonya'ya yardım gönderemediler.Çünkü Almanya kara ve hava harekatıyla Polonyayı adeta abluka altına almışlardı.17 Eylül 1939 yılında SSCB Polonya'ya girmeyi başarmışlardır.Polonya işgalinde Almanlara direnen Polonya askerleri mücadeleye devam etmek ve askeri gücünü yeniden toplamak amacıyla Fransa'ya kadar çekildiler.



    SSCB Alman saldırılarını geri püskürtmek amacıyla "Tampon Bölge" oluşturmak istemiş ve 1939 Ekim ayında Estonya,Letonya ve Litvanya'yı işgal etmiştir.Fransa ise Almanya hücumunu geri püskürtmek amacıyla Alman sınırında "Majino Savunma Hattı" nı oluşturmuştur.



Bu yapılanların karşısında ise Almanya 1940 yılında Norveç e saldırdı.Almanyanın asıl amacı denizaltılarına ve hava birliklerine üs yaratmaktı.Bu sebepten dolayı Danimarkayı da işgal etti.Bu işgallerin bir diğer nedeni ise silah yapmak için gerekli demirin Norveç'in Narvig Liman'ın da yeteri kadar bulunmasıydı.


    Bu işgallerle sınırlı kalmayan Almanya sırayla Belçika,Hollanda ve Lüksemburg'u işgal etti.İşgale karşı direnen Fransız ve İngiliz askerleri ise geri püskürtüldü.14 Haziran 1940 tarihinde Almanlar Paris'i işgal ettiler ve 22 Haziran da Fransızları Ateşkes Antlaşması imzalamak zorunda bıraktılar.Hitler bu yaşanılanların ardından çıtayı biraz daha yükselterek İngiltereyi işgal etmeye başladı.Öncelikli olarak İngiltereyi bombalamaya başlamıştı.Bu bombardıman 1941 yılına kadar sürdü.Bu saldırılar sonucunda birçok sivil hayatını kaybetmiştir.


Bizi Facebookdan takip etmek için www.facebook.com/bilgikumbarasiblog adresine girebilirsiniz



Benzer Aramalar: sscb almanya savaşı,majino savunma hattı,narvig limanı,almanya'nın norveçi işgali,almanyanın danimarkayı işgali,almanyanın fransayı işgali,almanların ingiltere bombalaması,2. dünya savaşı,2. dünya savaşı gerçekleri,2. dünya savaşı bilinmeyenler,2. dünya savaşının avrupadaki etkileri,Almanya'nın parisi işgali,Almanya fransa ateşkes antlaşması

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız değerlidir , en kısa sürede dönüş yapılacaktır.