En Yeniler
Yükleniyoor...

Dumbbell Bench Press Nedir? Nasıl Yapılır?

Dumbbell Bench Press Nedir? Nasıl Yapılır?

Dumbbell Bench Press Nedir? Nasıl Yapılır?
Dumbbell Bench Press Nedir? Nasıl Yapılır?

Dumbbell Bench Press Nedir? Hangi Bölgeyi Çalıştırır?

Dumbbell bench press, göğüs egzersizlerinin en temel hareketi olan bench pressin dumbella yapılan versiyonudur. Çalıştırdığı bölge orta göğüs kaslarıdır. Bunun dışında tricepsler de çalışır.



Dumbbell bench presste çalışılan bölgeler bench pressle aynı olmasına rağmen, barla ulaşılamayan bölgelere dumbellarla ulaşılabildiği için definasyon dönemindekiler veya ayrıntıları göstermeye çalışanlar, dumbella çalışmayı tercih eder. Ayrıca iyi bir gelişim sağlamak için kasları şaşırtmak gerektiğinden dolayı, sürekli bench press yapmak yerine, ara sıra programa dumbbell bench press hareketini de eklemek gerekir.

Dumbbell Bench Press Hareketi Nasıl Yapılır?

Dumbbell bench press hareketini yapmak için düz sehpaya sırtüstü uzanılır. Her iki ele de alınmış dumbellar, yukarıda avuç içleri birbirine bakacak şekilde birleştirilir. Bacaklar yerde sabittir.

Dumbbell Bench Press Nedir? Nasıl Yapılır?
Dumbbell Bench Press Nedir? Nasıl Yapılır?

cDoğru şekilde konumlandıktan sonra dumbellar, nefes alınarak ve hareketin sonunda avuç içleri karşıya bakacak şekilde çevrilerek, yavaşça indirilir. Yani son durumda dumbellar omuz hizasından biraz yukarıda ve genişlik olarak omuzlara yakındır. Avuç içleri ise karşıya bakmaktadır. 1 saniye bu şekilde kaldıktan sonra nefes verilerek ve dumbellar yine çevrilerek ilk konuma dönülür. Böylece 1 tekrar yapılmış olur. Antrenman programında yazan tekrar sayısına göre bu şekilde devam edilir.

Dumbbell bench press hareketinde dikkat edilmesi gereken nokta, dumbelları yavaşça indirip normal hızda kaldırmaktır. Hareketi hızlı yapmak dumbbell bench pressten alacağımız verimi düşürür. Ayrıca çevirme hızına da dikkat edilmelidir.




Benzer Aramalar: Evde Vücut Geliştirme, Fitness, Göğüs, Vücut Geliştirme dumbbell bench press hareketi, dumbbell bench press nasıl yapılır

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız değerlidir , en kısa sürede dönüş yapılacaktır.