En Yeniler
Yükleniyoor...

Dumbbell Shoulder Press Nedir? Nasıl Yapılır?

Dumbbell Shoulder Press Nedir? Nasıl Yapılır?

Dumbbell Shoulder Press Nedir? Nasıl Yapılır?
Dumbbell Shoulder Press Nedir? Nasıl Yapılır?


Seated Dumbbell Shoulder Press Nedir? Hangi Bölgeyi Çalıştırır?



  • Seated dumbbell shoulder press (Oturarak Dumbbell Omuz Pres), Shoulder Military Press hareketinin dumbbellarla yapılan versiyonudur. Çalıştırdığı bölge ön, yan ve arka omuz kaslarıdır.



Seated Dumbbell Shoulder Press (Oturarak Dumbbell Omuz Press) Hareketi Nasıl Yapılır?

Seated dumbbell shoulder press hareketini yapmak için 90 derece açılı dik sehpaya oturulur. Sırt dik bir biçimde sehpaya tamamen yaslanır. Uygun ağırlıktaki dumbbeller alındıktan sonra avuç içleri karşıya bakacak şekilde omuz hizasının biraz üzerine getirilir.

Dumbbell Shoulder Press Hareketinin Yapılışı
Dumbbell Shoulder Press Hareketinin Yapılışı


Doğru şekilde konumlandıktan sonra dumbbellar nefes vererek, dirsekler dümdüz olacak şekilde yukarıda birleştirilir. 1 saniye o şekilde bekledikten sonra nefes alarak yavaş yavaş başlangıç durumuna dönülür. Bu hareketi yaparken sırtı sabitleyip hareket ettirmemek sakatlanmamak açısından oldukça önemlidir.

Bu hareketin bir diğer çeşidi de, hareket esnasında dumbbelları yukarıda birleştirirken avuç içleri birbirine bakacak şekilde çevirerek yapmaktır. Birçok spor salonunda bu şekilde çalışan sporcular görmek mümkündür.

Seated dumbbell shoulder press hareketi oturarak olduğu gibi ayakta da yapılabilir. Ancak ayakta yaparken sakatlanmamak için sırtın düz, vücudun dik olduğuna emin olmak gerekir.



Benzer Aramalar: Evde Vücut Geliştirme, Fitness, Omuz, Vücut Geliştirme dumbbell omuz press hareketinin yapılışı, dumbbell shoulder press nasıl yapılır, seated dumbbell shoulder press nedir 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız değerlidir , en kısa sürede dönüş yapılacaktır.