En Yeniler
Yükleniyoor...

Ömrünüzü 10 yıl artırmak ister misiniz ?

Az Uyuyarak Ömrünüzü Artırmak İster misiniz ?

Az Uyuyarak Ömrünüzü Artırmak İstermisiniz ?

Bu yazımda sizlerle ömrünüzü nasıl artıracağınızı , yani hayatınızı nasıl daha verimli kullanabileceğinizi tartışacağız. Fakat en baştan belirmeliyim ki ; bunun için bir iksir , bitkilerden hazırlanmış bir kür yok , yazının içerisin de. Sadece düşünerek , yorumlayarak daha etkin , daha uzun ve daha verimli bir hayat nasıl yaşanır bunun hakkın da konuşacağız.




Biz insanlar , hayatımızın en güzel zamanlarını düzgün değerlendirememekten ; Keşke bir ömrüm daha olsa da yaptığım hataları tekrar yapmasam diye yakınıyoruz. Peki , ömrünüze bir ömür daha eklemek mümkün olsaydı ?
Ömrünüzü 10 yıl artırmak istermisiniz ?
Ortalama ömrümüz 65 yıl. Ama gerçekten 65 yıl yaşıyor muyuz ? Yoksa , ömrümüzü bilmeden boşa mı harcıyoruz. Dünyaya iyilik , güzellik katmamız gereken zamanları boş yere harcamalı mıyız ?

Tamam çok konuştum ve daha fazla da zamanınızı almak istemiyorum. Gelin beraber bir kaç hesap yapalım.


Yukarıda da bahsettim , bir insan ömrü yaklaşık 65 yıl. Bunun 15 yılını çocukluk ve gelişme çağı olduğundan ve bu dönemde büyümek için uykuya ihtiyaç duyulduğundan çıkıyoruz.10 yılını da yaşlılık diyerek çıksak. Elimizde yaşayabileceğimiz 40 yıl kalıyor.

Günde 10 saat uyuyan bir insan , 40 yılının 16.5 yılını uyuyarak geçiriyor. Yani neredeyse ömrünün yarısını uyku ile geçiriyor. 16 yıldan bahsediyoruz. Kocaman 16 yıl , ömrümüzün yarısı. Dünya da 7.5 milyar insan var. Ve hepsine 16 yıl daha eklendiğini ve bu insanların bu 16 yılı güzellik ve iyilik için harcadığını düşünsek. Sizce de dünya çok güzel bir yer haline gelmez mi ? Evet uçuk bir fikir ama en azından bizler bu zamanı değerlendirsek bir şeyler kazandıramaz mıyız dünyaya ? , veya en azından kendimize.



Peki günde 10 saat yerine uykumuzu 4 saate düşürdüğümüz de neler oluyor ?

Uyku Düzeni Nasıl Sağlanır
Günde 4-5 saat arası uyku bilimsel araştırmalara göre insan vücuduna yetecek miktardadır. Bu kadar uyku bize yeterken , daha fazla uyumak ve zamanı boşa harcamak size de mantıksız gelmiyor mu ? Bu durum gereğin den fazla yiyip kilo almaya benziyor. Yaptığımız her şeyin bir karşılığı var. Nasıl çok yiyince kilo alıyorsak , gereğinden fazla uyuyunca da vücudun ona göre tepkileri oluyor.

Günde 4 saat uyuyan bir insan , 40 yıllık ömründe sadece 6 yılını uykuya veriyor. Yani günde 10 saat uyuyan bir insana göre 10 yıl daha fazla yaşıyor. Düşünün bu 10 yılda neler yapılabilir ? Sadece az uyuyarak kazandığınız bu 10 yılı , hayalini kurduğunuz bir işe adadığınızı düşünün. Mesela , piyano çalmayı istiyorsunuz. 10 yıl sizin için yeterli değil midir ?

Bana göre , Dünyanın en iyi piyanist'i siz olursunuz. Ve bunu sadece daha az uyuyarak yapabilirsiniz. Aslında daha az sözcüğü de yanlış geliyor bana. Düzeltiyorum , Ve bunu sadece yetecek kadar uyuyarak yapabilirsiniz.

Çok sevdiğim bir yazarın ( Sayın Erdal DEMİRKIRAN ) bir sözü var ,

Başarılı insanlar az uyumazlar , az uyuyan insanlar başarılı olurlar.

Yetecek kadar uyuyun , ve yapmak istediğiniz bir işte en iyisi siz olun. Gelin bakalım başarılı insanların hayatına ve uyku düzenlerine.


Leonardo Da Vinci

Hepimiz biliyoruz değil mi bu ismi. Ünlü ressam , matematikçi , fizikçi , filozof bunlar dışında da çoğu alana ilgisi olan bir insan. Evet oda bizim gibi bir insan , peki neden bu kadar başarılı ? İnsan üstü bir zekası mı vardı ?

Öncelikle çalışkan bir insandı , çalışmadan çabalamadan az uyumanın da bir etkisi olmuyor.

Sonrasın da , kendi uyku düzeni vardı. Her 4 saatte , yarım saat uyuyarak ; günde ortalama 3 saat uyuyordu. Geriye kalan tüm zamanlarını hayalini kurduğu işlere veriyor , ve hala günümüzde bile konuşulan bir insan olup çıkıyordu.

Isaac Newton

Bu ismi de hepimiz tanıyoruz. Ve evet bu da bir insan , uzaylı falan değil. Issac Newton , sadece uykusu geldiğin de uyurdu. Ve uykuları 15 dakika sürerdi , üstelik çalar saati de yoktu. Uyurken eline aldığı metal bir sopa , yere düştüğünde çıkan bir ses ; uyanır ve çalışmaya devam ederdi. Bu uyku periyodu günde 5 defa olur , yani günde 1 saat civarı uyurdu.


Bunlar , isimlerini en çok duyduklarımız. Fakat dışarı çıkın ; işinde başarılı , işine aşık ve dünyaya ismini duyurmuş insanlara sorun günde kaç saat uyuyorlar ?

Demek istediğim ; yeteri kadar uyuyun , yeteri kadar uyuyalım. Bu dünyanın gerçekten güzel işlere ihtiyacı var. Aramızdan dünyayı değiştirebilecek , fakat uyumaktan buna fırsatı olmayanlar olabilir.

Saygılarımla ,



Benzer Aramalar:Kişisel Gelişim , uyku , uyku düzeni , günde kaç saat uyumalı , günde kaç saat uyumak gerekir , uyku düzeni nasıl oluşturulur

1 yorum: Bir Yorum'da Sen Bırak

Yorumlarınız değerlidir , en kısa sürede dönüş yapılacaktır.