En Yeniler
Yükleniyoor...

Triceps Extension Nedir? Nasıl Yapılır?

Triceps Extension Nedir? Nasıl Yapılır?

Triceps Extension
Triceps Extension Nedir ? Nasıl  Yapılır ?


Triceps Extension Hareketi Nedir? Hangi Bölgeleri Çalıştırır?

Triceps extension hareketi, yapılma şekli ile  french hareketine benzeyen ve arka kolları çalıştıran bir egzersizidir. French’ten tek farkı farkı, çalışma sırasında avuç içinin baktığı yön ve dumbellın indirildiği yerdir. Tricepsleri çalıştırır. İster ayakta , ister oturarak yapmak mümkündür. Ancak oturarak yapmak bele daha az yük bindireceği için daha sağlıklıdır.

Triceps extension hareketinde; tek dumbella kollar sıra sıra, tek dumbella iki kol birlikte veya çift dumbella iki kol birlikte çalıştırılabilir.




Triceps Extension Hareketi Nasıl Yapılır?

Oturarak Triceps Extension Yapmak
Oturarak Triceps Extension Yapmak
Triceps extension hareketini yapmak için her iki ele alınmış dumbellar, avuç içleri birbirine bakacak şekilde, omuz genişliğinde yukarı kaldırılır. Yukarıdayken dirsek düzdür

Doğru şekilde konumlandıktan sonra dumbellar, dirsek kırılarak ancak sağa sola hareket ettirilmeden kulaklara doğru indirilir. İndirme işlemi yapılırken nefes almak gerekir. Bu şekilde 1 saniye bekledikten sonra nefes verilerek dumbellar yukarı kaldırılır ve ilk konuma dönülür.




Alternatif Triceps Extension Hareketi

Eğer dumbellarımız bu hareket için ağır geliyorsa ve tek dumbella iki kolu çalıştırmak istiyorsak; dumbell, başın üzerinde, dirsekler düz olacak şekilde, tıpkı dumbell pullover hareketinde olduğu gibi eller üçgen yapılarak bir plakanın altından tutulur. Yani eller üçgen yapıldığında dumbellın barı ortadaki boşluğa, plakalardan biri de avuç içine denk gelmektedir. Bu şekilde konumlandıktan sonra dumbell, nefes alınarak baş arkasına indirilir. 1 saniye o şekilde bekledikten sonra nefes verilerek ilk duruma dönülür.

















Benzer Aramalar:Evde Vücut Geliştirme, Fitness, Triceps, Vücut Geliştirme triceps extension hareketinin yapılışı, triceps extension nasıl yapılır

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız değerlidir , en kısa sürede dönüş yapılacaktır.