En Yeniler
Yükleniyoor...

Upright Barbell Rowing Nedir? Nasıl Yapılır?

Upright Barbell Rowing Nedir? Nasıl Yapılır?

Upright Barbell Rowing
Upright Barbell Rowing





Upright Barbell Rowing Nedir? Hangi Bölgeyi Çalıştırır?


  • Upright Barbell Rowing (Çeneye Çekiş), hafif kilolar ile yapılan ; dik durmamıza çok yardımcı olan bir vücut geliştirme hareketidir. 
  • Ev' de rahatlıkla yapılabilir
  • Çalıştırdığı bölgeler omuz başları, yan omuz ve trapez kaslarıdır. Çok az da olsa bicepslere etki eder.


Upright Barbell Rowing (Çeneye Çekme) Hareketi Nasıl Yapılır?

Upright Barbell Rowing hareketini yapmak için kendinize uygun ağırlıklı bir bar avuç içleri vücuda bakacak şekilde yaklaşık 20 cm genişlikte tutulur. Vücut dik ve karşıya bakar vaziyette olmalı, sırt düz tutulmalıdır.. Bacaklar omuz genişliğinde açılmalı ve yere sağlam (topuklarla) basılmalıdır.

Upright Barbell Rowing (Çeneye Çekme)
Upright Barbell Rowing (Çeneye Çekme)


Yere sağlam basıp vücudumuzu dik bir konuma getirdikten sonra bar, nefes alınarak çene hizasına kadar bar kaldırılır. Bu sürede bilekler hafif öne doğru döner, dirsekle dışa doğru açılır. 1 saniye o şekilde kaldıktan sonra bar, nefes vererek yavaşça aşağıya indirilir.

Upright Dumbell Rowing:


Upright Dumbbell Rowing
Upright Dumbbell Rowing


Upright Barbell Rowing hareketi barla olduğu gibi dumbellar ile de yapılabilir. Vücut dik pozisyondayken dumbell'lar avuç içleri vücuda bakacak şekilde tutulur. Daha sonra tıpkı barla olduğu gibi nefes alarak çene hizasına doğru kaldırılır. Bilekler hafif öne döner, dirsekler dışa doğru açılır. 1 saniye o şekilde bekledikten sonra dumbellar, nefes vererek yavaşça indirilir.





Benzer Aramalar: Evde Vücut Geliştirme, Fitness, Omuz, Vücut Geliştirme çeneye çekiş hareketi nasıl yapılır, dumbbell çeneye çekiş, upright barbell rowing hareketinin yapılışı, upright dumbbell rowing

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız değerlidir , en kısa sürede dönüş yapılacaktır.