En Yeniler
Yükleniyoor...

Vücut Geliştirmede Beslenme Programı Nasıl Hazırlanır?

Vücut Geliştirmede Beslenme Programı Nasıl Hazırlanır?

Vücut Geliştirmede Beslenme Programı Nasıl Hazırlanır?
Vücut Geliştirmede Beslenme Programı Nasıl Hazırlanır?
Vücut geliştirmede beslenme programı oluşturulurken 4 farklı parametreye dikkat edilir. Karbonhidrat-Protein-Yağ-Kalori. Bu 4 farklı parametreye bakılarak günlük ihtiyaca göre bir beslenme programı oluşturulabilir.


Protein

Hacim kazanmak isteyen bir sporcu için proteinli besinler en vazgeçilmez besin gruplarıdır. Proteinler bu işin tuğlalarıdır. Sporcular ise işçileri… Kas inşa etmek istiyorsak ne kadar çalışırsak çalışalım bu tuğlalara ihtiyacımız vardır.

Karbonhidrat

Karbonhidratlar 1.derecen enerji vericidirler. Bu nedenle iyi antrenmanlar çıkarmak ve antrenman sonrası vücudu toparlamak için önemlidirler. Daha çok pilav, makarna, bulgur, yulaf ezmesi gibi kompleks karbonhidrat içeren besinler tüketilmelidir.


Yağ

Yağlar vücutta uzun süre enerji için kullanılırlar. Sanılanın aksine vücuda yağ almak da gerekir. Ancak hayvansal yağlardan uzak durulmalı, zeytinyağı gibi bitkisel yağlar tercih edilmelidir. Ayrıca ceviz ve balıkta bulunan yağ asitleri de vücudumuz için oldukça yararlıdır. (Omega-3)

Kalori

Kalori, kilo alma-kilo verme ve form koruma durumlarında hesaplanması gereken önemli bir parametredir. Kilo almak isteyen bir birey günlük harcadığından fazla kalori almalıdır. Vermek isteyen ise harcadığından daha az kalori almalı, bu sürede kas kaybı yaşamamak için protein alımına dikkat etmelidir.

Bunların dışında vücudun vitamin ve minerallere de ihtiyacı olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle tek yönlü beslenmeden uzak durmalı, diyet programında ara sıra değişiklikler yaparak vücudun ihtiyacı olan diğer vitamin ve mineraller de vücuda kazandırılmalıdır. Gerekli olduğu durumlarda multi-vitamin haplar tercih edilebilir.


Benzer Aramalar: Beslenme & Diyet, Fitness, Sağlıklı Beslenme, Vücut Geliştirme, Yeni Başlayanlar İçin beslenme programı oluşturma, diyet programı hazırlama, vücut geliştirmede beslenme nasıl olmalıdır

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız değerlidir , en kısa sürede dönüş yapılacaktır.