Yumurta Nasıl Yapılır? Yumurta Pişirme Çeşitleri
Yumurta Nasıl Yapılır? Yumurta Pişirme Çeşitleri |
1 yumurtanın beyazında yaklaşık 3 gram protein 0 gram yağ bulunmaktadır. Bu nedenle kişi gün içinde dilediği kadar yumurta beyazı tüketebilir. Sarısında ise yaklaşık 3 gram protein 6 gram yağ bulunmaktadır. Günde 2 yumurta sarısından fazlası kolesterol veya diğer sağlık problemleri için önerilmez.
Yumurta pişirmenin en temel 2 şekli vardır. Haşlayarak veya sahanda/tavada kırılarak
Yumurta Nasıl Haşlanır?
Yumurtayı haşlayarak tüketmek en sağlıklı yöntemdir. Böylece ekstra yağ kullanılmaz, sarısıyla beyazını ayırmak kolaydır, ayrıca fazla bulaşık çıkarmaz. Kahvaltılarda haşlanmış patates ve taze domatesle birlikte tüketilebilir.yumurta haşlama |
Son zamanlarda oldukça yaygınlaşan yumurta pişirme makinelerini kullanıyorsanız kullanma kılavuzunu okuyarak da dilediğiniz şekilde yumurta haşlayabilirsiniz.
Yağsız Patatesli Yumurta Nasıl Yapılır?
yağsız patatesli yumurta |
Bu başlık altında yağsız patatesli yumurta yapımını anlatacağız.
Küçük ve küp küp doğranmış orta boy bir patates yapışmayan teflon tavaya koyulur. Üzerine 1 su bardağı su doldurularak altı açılır. (Hiç yağsız yemek zor geliyorsa, isteyen 1 yemek kaşığı bitkisel yağda patatesi çok az kavurduktan sonra üzerine su ekleyebilir.) Patatesler tüm suyu çekene kadar ara ara karıştırılır. (Su azaldığı zaman yapışmaması için sürekli karıştırmak gerekir.) Patatesler tüm suyu çektikten sonra ateş kısılır, üzerine yumurtalar kırılır. Daha sonra pişene kadar karıştırılır.
Patateslerin bu şekilde haşlanması hem yağ koymayı gerektirmez, hem de patatesler iyice yumuşadığı için yerken daha lezzetli olur. Kişi dilerse üzerine baharat veya yarım çay kaşığı tuz koyabilir. Tuzun fazlası vücutta su tutacağı için yarım çay kaşığı tuz yeterli olacaktır.
Benzer Aramalar: Sporcu Yemek Tarifleri proteinli yumurta tarifi, yağsız patatesli yumurta yapımı, yumurta nasıl haşlanır
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız değerlidir , en kısa sürede dönüş yapılacaktır.