Çin çayının yararları
Çin çayının faydalarından bahsederken bir yandan da aynı aileye mensup olan yeşil çin çayının faydalarından, kırmızı çin çayının faydalarından ve çin gülü çayının faydalarından da bahsetmek mümkün olmaktadır. Çünkü bahsedilen tüm çayların ortak özellikleri çok da ayrı özelliklere sahip olmamalarıyla birlikte aynı Çin usulüyle hazırlanmış olmalarıdır.
Yani Çin çayı denilen çaylar; farklı yapıdaki bitkilerin Çinlilere özel çay hazırlama teknikleriyle önceden işlenip arkasından demlenerek çay olarak tüketilmesinde kullanılan çayların bütünüdür. Az önce bahsedilen Çin çayı çeşitleri, Çin çayı demleme yöntemlerinden bir kaç değişik biçimde demlenmesiyle tüketilmelidir.
Bu çay hakkında tarihsel olarak dolaşan rivayete göre, milattan önce 2737 yılında dönemin Çin İmparatoru olan Shennong’un etraftaki otların bir şekilde kaynar suya düşüp kaynaması sonucunda keşfedilmiştir. Bu keşiften sonra bahsi geçen Çin çayı; Çinlilerin kendi kültürlerinin vazgeçilmez bir parçası olmuştur.
Başlıca Çin çayı çeşitleri
Bahsi geçen çayın kırmızı, yeşil, beyaz, fermente ve Oolong olmak üzere toplam 5 farklı çeşidi bulunmaktadır. Çin çayının içindekiler sebebiyle bu çay pek çok kez Çin çayı ile zayıflama konularının açılmasına, özellikle kadınların internet üzerinde Çin çayı zayıflatır mı konusunu pek çok kez araştırmalarına sebep olmuştur.
Çin çayının başlıca faydaları
- Kandaki kolesterol seviyelerini düzenlemektedir.
- Hem bedensel hem de zihinsel olarak performansın yüksek olmasını sağlamaktadır.
- Kolesterol seviyelerini düşürerek normal seviyeye gelmesini sağlamaktadır.
- Deride yer alan yenilenmelere katkı sağlamaktadır.
- Bağırsaklarda ve midede çıkan her türlü sorunu hafifletebilme özelliğine sahiptir.
- Tiroidleri güçlendirerek herhangi bir tiroid problemi yaşanmasının önüne geçmektedir.
- Çay hakkında sıklıkla dile getirilen zayıflatıcı özelliklerinden biri yağ yakımına yardımcı olmaktadır Zayıflamaya çalışan kişilerin bu çaydan tüketmeleri daha hızlı kilo vermelerini sağlamaktadır.
Çin çayı nasıl demlenir?
Demliğe biraz fazla miktarda çay ekleyerek üzerine hafif sıcaklıkta su ilave edin. bir kaç dakika demlenmesini bekledikten sonra çayı süzün. Tekrardan kaynamaya aldığınız malzemeye bu sefer biraz daha fazla su ekleyin. Yarım saat demledikten sonra çayınız demlenmeye hazır hale gelecektir.
Çin çayının zararları
- Her doğal üründe olduğu gibi Çin çayının da belirli yan etkileri olabilmektedir. Bu etkilerden korunmak adına başlıca olarak bu ürünü satın alırken son kullanma tarihine mutlaka dikkat etmeniz gerekmektedir.
- Bunun dışında açık olarak taze bir çekilde alacağınız Çin çayı malzemelerinin yapraklarının taze olup olmadığını kontrol etmeyi unutmayın.
- Çin çayını kullanmak isteyen bireylerin eğer kafeinle ilgili problemleri varsa kullanmaları tavsiye edilmemektedir. Çünkü çay gayet kafein içerdiğinden çaydan fazla tüketmeniz kafein sınırınızı aşmanıza ve bir takım sağlık problemlerine sebep olabilmektedir.
Benzer Aramalar: Çin Çayı , Çin Çayı Nasıl Demlenir , Çin Çayı Çeşitleri , Çin Çayı Çeşitleri Nelerdir , Çin Çayı Faydaları , Çin Çayı Zararları
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız değerlidir , en kısa sürede dönüş yapılacaktır.