En Yeniler
Yükleniyoor...

Karlı Havalarda Sürücülerin Dikkat Etmesi Gerekenler


Karlı Havalarda Sürücülerin Dikkat Etmesi Gerekenler


    Bildiğiniz üzere kar yağışları artmış durumda.Ülkemizin dört bir yanı beyaz esarete teslim olmuş. Ve kaza haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Peki sürücüler daha emniyetli şekilde seyahat etmeleri için gerekli olan şeyler neler hep birlikte inceleyelim.





Karlı Havalarda Sürücülerin Dikkat Etmesi Gerekenler




 1) Sabahları arabanıza binmeden önce arabanızın etrafını kontrol edin mümkün olduğunca lastiklerinizin önünü ve arkasını temizleyin. Arabanızı çalıştırmadan önce kaportaya vurun yada düdük çalın bu sayede soğuktan korunmak ısınmak için arabanın içine saklanmış hayvancıklara zarar vermemiş olursunuz.


 2) Arabanızı çalıştırdıktan sonra  2. vites de kalkmanız sizin için yararlı olacaktır. Gözünüzün bile göremediği gizli buzlanma varsa bile arabanız yavaşça kalkışa geçeceğinden pati çekmez arabanıza da eziyet etmemiş olursunuz. Kalkışlarınızda kesinlikle el frenini kullanmayın yoksa direk arabanızı buzlanmaya teslim edersiniz.

 3) Öncelikle arabanızın tekerlerinin ya kışlık olması gerekiyor yada zincir bulundurmanız gerekmekte. Zinciri yada kışlık lastikleri sakın hafife almayın. Yol tutuş gücünü en az %50 artırmayı sağlayan zincirler, bir tankın paletleri gibi yarar sağlamakta ve buzlu yollarda sizleri kaza riskine karşı korumaktadır.


4) Normalde akşam 17:00 ile 20:00 arasında trafik denen çileyi herkes yaşamaktadır. Karlı zamanlarda sizlere tavsiyem mutlaka bu yolları kullanmanız. Başka yollara sapmamanız gerekmektedir. Çünkü belediyeler tuzlama işlemlerine öncelikle diğer zamanlar da trafiğin yoğun olduğu yollardan başlamaktadır. Ve trafik sıkılığı sizin adeta hız sınırınız olur ve isteseniz bile 50 ' yi geçemezsiniz bu sayede güvenli seyahat yapmanıza katkı sağlar.


5) Aslında işinize veya gideceğiniz yere kendi şahsi arabanızla değil de otobüs, metro, tramvay, dolmuş gibi ulaşım araçlarıyla yapsanız herkese kolaylık sağlamış olursunuz ama kendi arabanızın rahatlığı varken bu maddeyi göz önünde bulunduracağınızı sanmam. Siz en iyisi ilk 4 maddeyi uygulayın bu bile yeterli.

Kazasız güzel günler geçirmeniz temennisiyle. :)










Benzer Aramalar:karlı yollar,emniyet kemeri,karlı havalarda sürücülerin dikkat etmesi gerekenler,araba zinciri,karlı yollarda kamyon,karlı yollarda araba kullanımı,karlı yollarda nelere dikkat etmeliyiz,karlı yollarda tırlar,karlı yollarda trafik kazaları,karda kayan arabalar,karlı havada araba kullanmak

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız değerlidir , en kısa sürede dönüş yapılacaktır.